EXPLORER 80 – 120

Preverjena zgodba se nadaljuje. V prihodu je nov prenovljen traktor serije Explorer z novim FARMotion EURO 4I AdBlue motorjem, ki zagotavlja večji in bolj konstanten navor, nižjo porabo goriva.

Traktorji so v izvedbi LD MD in HD (Heavy Duty) uporabljajo SAME 4-valjne motorje z močjo 75 do 116 KM.

Menjalniki so lahko precej enostavne izvedbe z 4-imi prestavami (8+8, 16+16) oziroma 5. prestavami (10+10, 20+20), za zahtevnejše so na volj tudi menjalniki z polovičkami ali tretinjkami. V standardu je menjalnik z mehanskim invertorjem ob volanu, kot opcija pa je na voljo tudi GS elektro-hidravlični invertor ob volanu z 5 stopnjami in STOP&GO funkcijo. Na voljo je tudi ECO verzija menjalnika – 40 km/h pri znižanih vrtljajih motorja.

Traktor je lahko opremljen z 4-imi hitrostmi zadnjega kardana, prednjo hidravliko in kardanom, klimo,  strešnim oknom, EHR hidravliko, sedežem za sopotnika – pri vseh verzijah, dvojno hidravlično črpalko, 30 colskimi zadnjimi pnevmatikami itd…

Skratka serija izredno primerna za Slovenske kmetije, saj je traktor za svojo moč izredno kompakten, okreten in primeren za uporabo tako prednjega nakladalnika kot ostalo večjo mehanizacijo.

Prospekt EXPLORER 80-120