EXPLORER HD 90.4 105.4 115.4

Preverjena zgodba se nadaljuje. V prihodu je nov prenovljen traktor serije Explorer z novim FARMotion EURO IV motorjem, ki zagotavlja večji in bolj konstanten navor, nižjo porabo goriva in ne uporablja AdBlue dodatka in filtra trdih delcev, ampak uporablja DOC / exEGR tehniko vračanja izpušnih plinov v sistem, se pravi brez dodatnih stroškov za AdBlue in brez menjave filtra trdih delcev.

Traktorji v izvedbi HD (Heavy Duty) uporabljajo SAME 4-valjne motorje z močjo 88, 102 in 109 KM.

Menjalniki so lahko precej enostavne izvedbe z 4-imi prestavami (8+8, 16+16) oziroma 5. prestavami (10+10, 20+20), za zahtevnejše so na volj tudi menjalniki z polovičkami ali tretinjkami. V standardu je menjalnik z mehanskim invertorjem ob volanu (precejšnja razlika od prejšnjega modela), kot opcija pa je na voljo tudi GS elektro-hidravlični invertor ob volanu z 5 stopnjami in STOP&GO funkcijo. Na voljo je tudi ECO verzija menjalnika – 40 km/h pri znižanih vrtljajih motorja.

Traktor je lahko opremljen z 4-imi hitrostmi zadnjega kardana, prednjo hidravliko in kardanom, klimo,  strešnim oknom, EHR hidravliko, sedežem za sopotnika – pri vseh verzijah, dvojno hidravlično črpalko, 30 colskimi zadnjimi pnevmatikami itd…

Skratka serija izredno primerna za Slovenske kmetije, saj je traktor za svojo moč izredno kompakten, okreten in primeren za uporabo tako prednjega nakladalnika kot ostalo večjo mehanizacijo.

Prospekt – Explorer HD EN