Balirke

VICON  pomeni 100% baliranje

Balirke VICON so že več kot 50 let uspešno prisotne na trgu in se uvrščajo v najvišji razred tovrstnih strojev.

Po tem ko je Vicon leta 2009 prodal tovarno balirk v Geldrop-u je v letu 2010 kupil 50% delež tovarne Galignani, katera je bila ustanovljena leta 1922 in že več kot 30 let uspešno proizvaja balirke in ovijalke. V zadnjih letih beleži izreden uspeh tudi izven Evrope, predvsem v Ameriki in na Azijskih trgih.

V letu 2012 je grupacija Kverneland 100% prevzela lastništvo nad tovarno Galignani in pričela z popolnim nadzorom, razvojem in lastnim vodstvom nadaljevati tradicijo v proizvodnji strojev za baliranje in ovijanje bal.

V eno najsodobnejših tovarn za proizvodnjo balirk v Evropi so premestili strokovnjake iz drugih tovarn korporacije, ki so z dolgoletnimi izkušnjami in znanjem še posodobili in izboljšali že tako odličen stroj. Tovarno so reorganizirali in poostrili standarde za kakovost in kontrolo, ter tako pripravili novo generacijo balirk z variabilno in fiksno komoro, ter ovijalke za okrogle kot tudi kvadratne bale, za katere velja da sodijo po kvaliteti delovanja, kakovosti in robustnosti v sam vrh trenutne ponudbe na trgu.

Nova generacija balirk je opremljena z robustno pobiralno napravo širine 2,2 m, ki je lahko opremljena z rotorjem in rezalno napravo z 14 ali 25 noži. Posodobljen je tudi sistem za ovijanje z mrežo in vrvico. Pogonski sklopi, kot so verige, napenjalci verig, zobniki so izdatno močnejše konstrukcije.

Največja novost v letu 2017 je balirka v dvojno komoro FASTBALE, namenjena največjim površinam. Prednost balirke je NON-STOP delovanje brez ustavljanja

Non stop baliranje prihrani 15-18 sekund pri vsaki bali. 300 bal x 18 sekund dnevno znaša prihranek 1.5 ure na dan. V kolikor dopuščajo pogoji je balirka zmožna narediti preko 50 bal/uro.

Balirke so opremljene z odmikajočim dnom, variabline imajo v standardu dvojni pogon valjev, intelegentni sistem stiskanja od samega začetka, saj se jermena spustijo do samega dna balirke. S tem je dosežena izredna stisnjenost bale, prednji valji pa formirajo pravilno obliko bale. Sistem ovijanja z mrežo omogoča uporabo širše mreže, ki ovije robove bale. Vse balirke so standardno opremljene z prednjim valjčkom, po želji pa je lahko opremljena z hidravličnimi ali pnevmatskimi zavorami.

Balirke so ISOBUS kompatibilne, tako da v primeru ustreznega traktorja ne potrebujete terminala za upravljanje, ampak balirka uporablja terminal v traktorju.

Nova generacija balirk je opravila dolgotrajne teste, ki jih je ekipa opravljala v Evropi, še posebej v Veliki Britaniji, izven evropske sezone pa so testirali v Novi Zelandiji.

V prodajnem programu je 7 različnih modelov z fiskno komoro, 12 različnih modelov z variabilno komoro in kombinacija balirke in ovijalke z fiksno ali variabilno komoro.

Nova generacija balirk je robustejše izvedbe z širšo pobiralno napravo, bolj masivna, ima širšo pobiralno napravo, ne potrebuje velike moči, ima enostaven sistem za menjavo mreže, enostavno celotno upravljanje balirke iz traktorske kabine in še bi lahko naštevali.

Nova generacija je kakovostno in tehnično dovršen produkt, namenjen za najtežje delovne pogoje, različno vrsto krme, ki po zmogljivosti presega prejšnjo generacijo balirk.

Sposobnost narediti kvalitetno balo v vseh pogojih ločuje VICON-a od ostalih proizvajalcev.

Nova linija je naprednejša, ima močnejšo konstrukcijo, večjo zmogljivost, bogato serijsko opremo, enostavnejše delovanje.

Prednosti nove generacije:

  • patentiran sistem za ovijanje z mrežo POWER BIND
  • pobiralna naprava 2,0 ali 2,2 m z prednjim valjem
  • rotor, rezalna naprava 14 ali 25 nožev
  • odmično dno – hidravlično za lažjo deblokado krme
  • stiskanje bale od samega začetka (variabilna komora)
  • enostavno menjavanje mreže
  • visoka zmogljivost z močno konstrukcijo
Katalogi (klikni na tip za prenos):  SLO CELOTNI KATALOG
PROSPEKT FIKSNA KOMORA

PROSPEKT FixBale 500

PROSPEKT VARIABILNA KOMORA
PROSPEKT FASTBALE – NON STOP