Trosilci mineralnih gnojil

VICON je specialist na področju strojev za razsipavanje mineralnih gnojil, kar dokazuje prodanih več kot miljon strojev po vsem svetu. Kvaliteta trosenja in enostavnost uporabe teh unikatnih strojev je neprimerljiva v sedajnosti in preteklosti.

SLO CELOTNI KATALOG

Trosilce delimo v dve skupini:

  • trosilci z nihajno cevjo (Superflow) – PS trosilci (175 – 1.650 l)
Prenesi katalog: PS Superflow

PS trosilci z nihajno se uporabljajo za trosenje mineralnih gnojil, sejanje, razsipavanje peska in soli, prašnatih sredstev itn… Trosilci imajo širok spekter aplikacij. Glede na vrsto uporabe obstajajo razčične nihajne cevi. Razpon trosenja je odvisen od nihajne cevi (0,75 – 10,00 m), z deflektorjem pa lahko dosežemo do 18 m širine trosenja.

  • diskasti trosilci (Rotaflow) – RO trosilci (700 – 3.450 l)
Prenesi katalog: RO Rotaflow

Rotaflow princip označuje Viconov sistem distribucije granulata na lopatice. Kroglice se vrtijo že preden pridejo na lopatico, ki jo odrine. S tem preprečimo da se kroglica razbije in postane prah. Veliki diski z 4 lopaticami na disk omogočajo širino trosenja od 9 do 45 m. Diskasti trosilci se delijo v štiri serije: RO-C (700 – 1400l), RO-M (1100 – 2000 l), RO-XL (1500 – 3450 l) in RO-EDW (1500 – 3450l). Vsi so lahko opremljeni z hidravličnim upravljanjem, vitalni deli so iz INOX jekla, priložena je kardanska gred …

Kot opcijo se lahko poleg naroči omejilna plošča, pokrivalo, trim flow, hidravlično prilagajanje terenu, računalniško upravljanje Comfort Control II, ED II računalniško upravljanje trošenja.