EXPLORER EURO V 95 – 125

Preverjena zgodba se nadaljuje. V prihodu je nov prenovljen traktor serije Explorer z novim FARMotion EURO V AdBlue motorjem, ki zagotavlja večji in bolj konstanten navor, nižjo porabo goriva.

Traktorji so na voljo z SAME 4-valjnim motorjem z močjo 95 do 126 KM. Explorer 100 ima vgrajen 3-valjni motor.

Menjalniki so lahko precej enostavne izvedbe z  5. prestavami (10+10, 20+20), za zahtevnejše so na volj tudi menjalniki z polovičkami ali tretinjkami. V standardu je menjalnik z mehanskim invertorjem ob volanu, kot opcija pa je na voljo tudi GS elektro-hidravlični invertor ob volanu z 5 stopnjami in STOP&GO funkcijo. Na voljo je tudi ECO verzija menjalnika – 40 km/h pri znižanih vrtljajih motorja.

Traktor je lahko opremljen z 4-imi hitrostmi zadnjega kardana, prednjo hidravliko in kardanom, klimo,  strešnim oknom, EHR hidravliko, sedežem za sopotnika – pri vseh verzijah, dvojno hidravlično črpalko, 30 colskimi zadnjimi pnevmatikami itd…

Skratka serija izredno primerna za Slovenske kmetije, saj je traktor za svojo moč izredno kompakten, okreten in primeren za uporabo tako prednjega nakladalnika kot ostalo večjo mehanizacijo.

prospekt Explorer EURO V